Aalto EE vahvistaa rooliaan yhteiskunnallisena kehittäjänä - yhteistyö tansanialaisen UONGOZI-instituutin kanssa alkaa

Aalto EE:n ensimmäinen projekti Afrikan mantereella UONGOZI-instituutin kanssa.

26.4.2017

Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) rooli julkisten toimijoiden kyvykkyyksien kehittäjänä vahvistuu kansainvälisesti. Yhtiö on valmentanut niin suomalaisia kuntajohtajia, terveydenhuollon päättäjiä, valtion ylimpiä  virkamiehiä kuin Vietnamin tiede- ja teknologiaministeriön johtoakin.

Uusimpana avauksena on arvostettu UONGOZI-instituutti, joka on valinnut Aalto EE:n kumppanikseen kestävää kehitystä tukevan johtamisen vahvistamiseksi Tansaniassa. Johtamisen kokonaiskuvaan keskittyvä ohjelma on Aalto EE:n ensimmäinen varsinainen projekti Afrikan mantereella.

- Ainutlaatuinen yhteistyömme edesauttaa osaltaan yhteiskuntamme kestävää kehitystä. Johtamisosaamisen parantaminen on siinä avainasemassa. Korkeatasoinen ohjelmamme haastaa osallistujat avartamaan ajatteluaan ja kehittämään tulevaisuuden johtajalle tarpeellisia taitoja ja kyvykkyyksiä, kertoo Joseph Semboja, UONGOZI-instituutin johtaja ja professori.

- Afrikan avaintalouksien myönteinen kehitys synnyttää tarpeen myös johtamisen tasonnostolle. On aina erityisen palkitsevaa päästä osallistumaan julkisen johtamisen kehittämiseen, sillä sen vaikutus koko yhteiskuntaan on ratkaiseva. Pitkään suomalaisen HAUS:n kumppanina työskennellyt UONGOZI-instituutti on meille aaltolaisille ihanteellinen kumppani, luonnehtii Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston professori.

Vastikään käynnistyneeseen pilottiohjelmaan osallistuu noin kolmekymmentä johtajaa sisäasianhallinnosta. Tansanian ja Suomen valtioiden perustamalla UONGOZI-instituutilla on vahvaa erikoisosaamista koko itäisen Afrikan alueesta. Toimintaympäristön erityispiirteet on huomioitu myös siten, että lähijaksoilla on aina mukana Aalto EE:n kouluttajien lisäksi paikallinen asiantuntija.

Lisätietoa

Pekka Mattila
toimitusjohtaja, Professor of Practice,
Aalto University Executive Education Oy
Puh: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Baltiassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Venäjällä ja Vietnamissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.

UONGOZI-instituutti

Vuonna 2010 Tansaniaan Dar es Salaamiin perustettu Afrikan kestävän kehityksen johtajuusinstituutti (UONGOZI-instituutti) edustaa uudenlaista strategista yhteistyötä Suomen ja Tansanian välillä. Instituutin lähtökohtana on tukea Tansanian johtajuuskapasiteettia vastaamaan nykyisiin kansallisiin ja globaaleihin haasteisiin erityisesti kestävän kehityksen edistämiseen, luonnonvarojen kestävään käyttöön, kansainväliseen kauppaan sekä hyvään hallintoon liittyvissä kysymyksissä.

http://uongozi.or.tz/