Uutishuone

Uutishuone

Chicago Booth ja Aalto EE rakentavat yhteistyössä strategisen markkinoinnin ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja johdolle

4.3.2016

University of Chicago Booth School of Business (Chicago Booth) ja Aalto University Executive Education (Aalto EE) käynnistävät yhteistyön rahoituksen ja markkinoinnin alan johdon ohjelmissa.

Chicago Booth on yksi maailman huippukouluista kauppatieteiden alalla ja sen professorit ovat ansainneet vuosikymmenten aikana lukuisia taloustieteen Nobel-palkintoja. Arvostettu Financial Times on pisteyttänyt sen avoimet johtamisohjelmat maailman viiden parhaan joukkoon. Aalto EE:n ohjelmat ovat samalla tuhansien verrokkien globaalilla listalla viidenkymmenen parhaan joukossa.

- Vaikka johtamisen kehittämisen uskottavat yliopistotoimijat vaalivat itsenäisyyttään tarkoin, tulemme jatkossa näkemään yhä useampia kumppanuuksia, joissa alueidensa johtavat toimijat yhdistävät voimansa lentoyhtiöallianssien tapaan. Pohjoismaiden johtavana toimijana Aalto EE on houkutteleva kumppani niille vakiintuneille toimijoille, jotka tavoittelevat vahvempaa jalansijaa Pohjois-Euroopassa tai Itä- ja Kaakkois-Aasiassa. Chicago Booth on maailman arvostetuimpia toimijoita useilla johtamisen osa-alueilla ja meille erinomainen kumppani erityisesti silloin, kun rakennamme ylimmän johdon ratkaisuja rahoituksen ja kvantitatiivisen analytiikan teemoista, luonnehtii Aalto EE:n toimitusjohtaja, professori Pekka Mattila.

Asiakkaat hyötyvät yhteistyöstä hyvin konkreettisesti, sillä tulevissa ohjelmissa yhdistyvät kummankin instituution vahvuudet. Tämä on nähtävissä jo syksyllä käynnistyvissä ensimmäisissä toteutuksissa, joista toinen keskittyy markkinoinnin tehokkuuden mittaamiseen ja analytiikkaan. Ohjelmista toisen aiheena ovat yrityskaupat ja –järjestelyt sekä niiden rahoitusratkaisut erityisesti ylimmän johdon näkökulmasta.

- Ensimmäisessä ohjelmassa yhdistyvät Chicago Boothin maailmanluokan osaaminen markkinoinnin kvantitatiivisissa menetelmissä ja Aalto-yliopiston tunnustettu strategisen markkinoinnin osaaminen. Yritykset, jotka pystyvät keräämään ja hyödyntämään markkinoilta saatavaa informaatiota kilpailijoitaan paremmin, menestyvät. Esimerkkinä tästä toimii kotimainen peliala, jossa free-to-play -pelien tuotekehitys, markkinointi ja koko ansaintalogiikka perustuu data-analytiikan hyödyntämiseen, kertoo Minna Wickholm, Aalto EE:n avoimien ohjelmien liiketoimintajohtaja.

Kansainväliselle osallistujakunnalle suunnatut ohjelmat toteutetaan Lontoossa ja Helsingissä. Yhteistyötä rakennetaan myös Chicago-Boothin ja Aalto EE:n Aasian kampusten välillä.

Lisätietoja

Pekka Mattila
Group Managing Director, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Minna Wickholm
Business Area Director, Aalto EE Executive Programs and Networks
Business Area Director, Aalto ENT
Aalto University Executive Education Oy
Puh. 010 837 3723
minna.wickholm@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto EE tarjoaa ohjelmia Puolassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Kiinassa, Indonesiassa, Iranissa sekä Baltiassa ja Venäjällä. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,4 prosentin parhaimmistoon.

The University of Chicago Booth School of Business

The University of Chicago Booth School of Business on perustettu 1898 ollen maailman toiseksi vanhin kauppakorkeakoulu ja ainut yhdysvaltalainen kauppakorkeakoulu, jolla on pysyvät kampukset kolmessa maanosassa: Aasiassa (Hong Kong ja Singapore), Euroopassa (Lontoo) ja Pohjois-Amerikassa (Chicago). Sen professorit ovat saaneet seitsemän talouden Nobel-palkintoa. Koulun on akkreditoinut Association to Advance Collegiate Schools of Business vuodesta 1916 lähtien.