Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Moottoriajoneuvojen vakuutustoiminta ja vahinkotarkastus

Moottoriajoneuvojen vakuutustoiminta ja vahinkotarkastus on kaksiosainen verkkokurssikokonaisuus, joka käsittelee moottoriajoneuvovakuuttamista sekä moottoriajoneuvojen vahinkotarkastusta ohjaavia käsitteitä ja periaatteita. Kurssit suoritettuaan osallistuja tuntee aihealueen vakuutusopilliset periaatteet ja toimintatavat. Osallistuja osaa myös hyödyntää oppimaansa moottoriajoneuvon vahinkotarkastamiseen liittyvissä asiakaspalvelutilanteissa.

Kurssien kesto on noin 45 + 45 minuuttia. Opiskelun kestoon vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaamistaso. Kurssit sisältävät käytännön esimerkkejä, välitehtäviä ja molempien kurssien päätteeksi on lopputesti.

Tilaa  Kysy lisätietoja

Aloitus

Milloin vain

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Kenelle?

Kurssit on tarkoitettu moottoriajoneuvojen vahinkotarkastajille, vahinkotarkastuksen parissa työskentelevälle autokorjaamohenkilöstölle, sekä vakuutusyhtiöissä moottoriajoneuvovahinkojen parissa toimiville henkilöille. Kurssien sisällöt toimivat erinomaisesti perehdytysmateriaalina näissä tehtävissä aloittaville, mutta myös muistin tukena vaativissakin asiakaspalvelutilanteissa.

Verkkokurssit

Ajoneuvovakuutustoiminta

Tällä verkkokurssilla perehdytään moottoriajoneuvovakuuttamisen ja korvaustoiminnan keskeisiin käsitteisiin ja periaatteisiin.

Osa 1: Lakisääteinen ja vapaaehtoinen ajoneuvovakuutustoiminta

Kurssin ensimmäinen osa käsittelee ajoneuvovakuutusliiketoiminnan perusteita, käsitteitä ja normipohjaa, sekä moottoriajoneuvovakuutusten roolia osana sosiaalivakuutusjärjestelmää. Sisältö havainnollistaa eroja lakisääteisen ja vapaaehtoisen vakuuttamisen välillä.

Osa 2: Moottoriajoneuvojen vakuutukset ja korvauspiiri

Kurssin toinen osa käsittelee liikenne- ja kaskovakuutusten sisältöjä ja käytännön sovellettavuutta ajoneuvovahinkojen näkökulmasta.

Kurssin lopussa on lopputesti.

Moottoriajoneuvojen vahinkokorvausprosessi

Tämä kurssi on jatko-osa Ajoneuvovakuutustoiminta -kurssille. Siinä pureudutaan syvemmälle vahinkokorvausprosessiin.

Osa 1: Moottoriajoneuvojen vahinkokorvausprosessi

Kurssin ensimmäinen osa syventää ymmärrystä ajoneuvon korjausprosessista, osapuolten rooleista ja vastuista eri tilanteissa.

Osa 2: Korjauskustannusten hallinta

Kurssin toinen osa käsittelee korjauskustannusten hallintaa vakuutusyhtiön, asiakkaan sekä työnsuorittajan näkökulmista. Se havainnollistaa osapuolten vastuita, velvollisuuksia sekä niihin yhteydessä olevia kustannusvaikutuksia.

Kurssin lopussa on lopputesti.

Verkkokurssit ja lopputestit ovat räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Verkkokurssit on mahdollista ottaa käyttöön myös palveluna Finvan oppimisympäristössä – pyydä lisätietoa ja tarjous!

Verkkokurssin käyttöoikeus oppilaitoskäyttöön hinnoitellaan erikseen – pyydä tarjous!

Ota yhteyttä