Uutishuone

Uutishuone

Suomen Akatemia rahoittaa suomalaisen liikkeenjohdon koulutuksen tutkimusta

Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice Pekka Mattilan johtama Konsortio EXED sai Suomen Akatemialta rahoitusta Liikkeenjohdon koulutus strategisena käytäntönä: Historian opetukset ja tulevaisuuden näkymät -hankkeelleen. Kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitos sai 280 000 euroa ja tutkimuspartneri Juha Kansikas Jyväskylän yliopistosta saman summan.

23.6.2020

Monen muun pienen maan ohella myös Suomessa liikkeenjohdon koulutusohjelmilla on ollut suuri vaikutus kokonaisten johtajasukupolvien muovautumisessa.

”Näin ollen liikkeenjohtajien koulutuksella on suuri vaikutus paitsi liike-elämän, mutta myös yhteiskunnan rakenteelliselle kehitykselle”, sanoo hankkeessa mukana oleva Mikko Laukkanen, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkijatohtori ja Aalto EE:n akateeminen johtaja.

”Liikkeenjohdon koulutuksen merkityksestä huolimatta toimialaa itsessään on tutkittu vähän. Tässä projektissa nostamme sen tutkimuksen keskiöön. Tarkastelemme sitä kolmessa eri roolissa: porttina suomalaisen liike-elämän huipulle, työkaluna yritysten muutosprosesseissa ja johtajien tehokkuuden sekä yhteiskunnallisen vaikutuksen ajureina”, sanoo Pekka Mattila.

”Tutkimusaineistoina käytämme monipuolisia arkistolähteitä, joihin meillä on varsin ainutlaatuinen pääsy, sillä Aalto EE on ollut alan suurin toimija jo 50 vuotta. Useita alan toimijoita on sulautunut organisaatioon, kuten Liikkeenjohdon instituutti Lifim ja LTT Tutkimus Oy sekä FINVA Finanssikoulutus Oy. Arkistot tarjoavat meille kuvan menneestä, mutta myös linssin nykyiseen: näin johtajuus Suomessa on muotoutunut”, hän jatkaa.

Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen sekä kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnat myönsivät rahoituksen Aalto-yliopistoon kuudelle uudelle akatemiahankkeelle, joista yllä mainittu on yksi. Syyskuun 2019 hausta myönnetty rahoitus näille hankkeille on yhteensä noin 2,1 miljoonaa euroa. Rahoituskausi on nelivuotinen, 1.9.2020–31.08.2024.

Lisätiedot

Pekka Mattila 
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice 
Aalto University Executive Education Oy 
Puhelin: 040 738 7221 
pekka.mattila@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Ltd 

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. 

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.