Saara Kantele pitchasi parhaiten Habitaressa

Aalto ENTin ja Habitaren järjestämä Design your pitch - Pitch your design -valmennus huipentui myöhään torstai-iltana Habitaressa järjestettyyn pitchauskilpailuun. Valmennuksessa mukana olevat muotoilijat pitchasivat tuotteitaan startup-tapahtumista tuttuun tyyliin raadin ja yleisön edessä. Raati valitsi voittajaksi Saara Kanteleen.

14.9.2018

Saara Kantele pitchasi Luha-prototyyppiään. Kanteleen Luha eli lusikka-haarukka on valmistettu retkeilijöiden ja luonnossa liikkujien arvojen mukaisesti kestävistä materiaaleista. Luhan valmistukseen käytettävät materiaalit ja työstö ovat kotimaisia ja valmistusprosessi kuluttajalle läpinäkyvä

Voittaja sai palkinnoksi Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3 000 euron stipendin.

- Tuomariston päätös oli vaikea. Päädyimme palkitsemaan sen, jolle voitosta olisi kaikista eniten hyötyä ja jolle voitto olisi lähtölaukaus konseptin kehittämiseksi edelleen. Kanteleella on mahdollisuuksia lähteä viemään tuotetta ja ideaa eteenpäin melkein mihin suuntaan vain, perusteli tuomariston jäsen, markkinoinnin apulaisprofessori Henri Weijo, Aalto-yliopistosta.

Tuomaristo jakoi myös kaksi kunniamainintaa. Stage star -kunniamaininnan sai Riikka Iivanainen ja Most improved -kunniamaininnan Paavo Paajanen.

Design your pitch - Pitch your design -valmennuksessa kehitetään muotoilijoiden viestintä- ja puhetaitoja. Maksuton valmennus oli tarkoitettu muotoilijoille, taiteilijoille ja muotoilun opiskelijoille, jotka työskentelevät huonekalujen, sisustamisen, teollisen muotoilun tai tekstiilisuunnittelun parissa. Valmennuksen yhteistyökumppaneita ovat Ornamo, Design Forum Finland ja Finlayson.

- Ilmoittauduin valmennukseen, koska minulla on paljon projekteja ja ideoita ja tiesin, että niiden viemiseksi eteenpäin tarvitsen tällaisia taitoja. Valmennuksessa käytiin läpi monia asioita, joita aikaisemmissa opinnoissa ei ole tullut esiin: pitchausvalmennuksen lisäksi muun muassa yrittäjyyttä, liiketoimintamalleja ja yleensäkin sitä, miten nämä kuviot toimivat, sanoo Saara Kantele.

Design Your Pitch - Pitch Your Design -kilpailun tuomareina toimivat Petteri Kolinen, toimitusjohtaja, Design Forum Finland; Joel Roos, yrittäjä ja investoija; Irina Viippola, Design Manager, Fiskars; Henri Weijo, markkinoinnin apulaisprofessori, Aalto-yliopisto; Petra Ilonen, projektipäällikkö, Ornamo sekä viime vuoden kilpailun voittaja Toni Kitti, taiteilija ja muotoilija.

Lisätietoja

Kilpailun voittaja
Saara Kantele 050 5748 299, saarakantele.fi

Pitch your design -konsepti ja valmennus
www.aaltoent.fi/habitare

Minna Wickholm, liiketoimintajohtaja
Aalto ENT, 050 583 9514,  minna.wickholm@aaltoee.fi

Lisätietoja Habitare-messuista
tiedottaja Johanna Suni, 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2017 on MUJI:n pääjohtaja Masaaki Kanai. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Antiikki ja HighEnd Helsinki sekä ammattilaisten tapahtumat Showroom ja Forma| www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2017 |

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon. 

Suomen Messusäätiö

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuimpia niistä ovat Kaj Franck -muotoilupalkinto, Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Vuoden nuori suunnittelija -palkinto. | #messusäätiö #suomenmessusäätiö