Uutishuone

Uutishuone

Taloudenpuolustuskurssi järjestetään jälleen – tänä vuonna teemana tuottavuus

30.8.2016

Tuottavuus on talouskasvun keskeinen moottori – ovatko työkalut kunnossa tuottavuuden lisäämiseksi?

Tähän kysymykseen pureutuu Taloudenpuolustuskurssi, jonka järjestävät viime vuoden tapaan Aalto University Executive Education (Aalto EE) ja Helsingin Sanomat. Tilaisuus pidetään Finlandia-talossa 7.9.2016, klo 12.00 – 18.00.

Taloudenpuolustuskurssin aikana keskitytään siihen, mitä tuottavuus on, miten sitä mitataan ja ennen kaikkea työkaluihin, joilla tuottavuutta olisi mahdollista parantaa.

Taloudenpuolustuskurssin tuottavuusteemaa käsitellään niin digitalisaation kuin sotenkin näkökulmista, johtamisen tärkeyttä tuottavuuden kirittäjänä unohtamatta. Päivän aikana kuullaan alustuksia, käydään hedelmällisiä ja taustoja valottavia paneelikeskusteluja sekä vastataan salamahaastattelujen tiukkoihin kysymyksiin.

”Työn tuottavuudesta käytävä keskustelu nojaa Suomessa vielä liian usein vanhan teollisen ajan logiikkaan ja korjauskeinoihin. Informaatiotaloudessa tuottavuuden kehittäminen vaatii syvällistä ymmärrystä, paitsi arvonluonnin mekanismeista, myös niiden odotettavissa olevista muutoksista. Johtamisinnovaatioilla on keskeinen merkitys tasonnousua metsästettäessä”, pohtii Aalto University Executive Education Oy:n toimitusjohtaja, käytäntöön suuntautunut professori Pekka Mattila.

Kurssin alustajina ja keskustelujen herättäjinä ovat Aalto-yliopiston huippuasiantuntijat, muun muassa Sixten KorkmanMatti PohjolaTeemu Malmi ja Anne Brunila. Tuottavuusteemaan tuovat oman panoksensa myös liike-elämän, järjestökentän ja valtionhallinnon edustajat.

Sisällön tarjoava Aalto University Executive Education - Aalto EE - on Aalto-yliopiston omistama liikkeenjohdon kehittämispalveluja tarjoava yritys. Helsingin Sanomat on Suomen suurin päivittäinen sanomalehti. Taloudenpuolustuskurssi järjestetään yhteistyössä Työeläkeyhtiö Elon, Suomen Ekonomien sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kanssa.

Lisätietoja

www.taloudenpuolustuskurssi.fi

Pekka Mattila 
valtiot. tri, toimitusjohtaja, professori (Professor of Practice)
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto EE tarjoaa ohjelmia Puolassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Kiinassa, Indonesiassa, Iranissa sekä Baltiassa ja Venäjällä. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.