Maija Astikaisen One-Dog Policy -valokuvanäyttely ihastuttaa Bang Bang Galleryssa

1.11.2016

Maija Astikaisen syyskuussa avattu näyttely on kerännyt paljon kiitosta Bang Bang Galleriassa. Galleria toimii Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

"Koirista on tullut perheenjäseniämme ja karvaisia vauvojamme. He edustavat meille samanaikaisesti sekä villiä luontoa sisällä kodeissamme että kaltaisiamme olentoja, erityisihmisiä. He ovat kuin me, mutta kuitenkin jotain aivan muuta.  Tämä näyttely pohtii niitä rooleja, joihin asetamme koiramme. Kuvat leikittelevät antropomorfismilla tuomalla eläimiin inhimillisiä piirteitä. Samankaltaisuuden illuusio tuottaa vääriä tulkintoja ja silmissämme koirat näyttävät syyllisiltä, masentuneilta, nauravilta ja jopa syyttäviltä. Heistä tulee kuvitteellisia henkilöitä" kertoo galleristi Heli Mäenpää Bang Bang Gallerysta.

Maija Astikaisen One-Dog Policy -sarja sisältää 26 muotokuvaa erilaisista koirista omissa elinympäristöissään eli kodeissaan. Astikainen on kuvannut One-Dog Policy -sarjan koiria vuodesta 2010 alkaen Suomessa, Iso-Britanniassa ja Espanjassa.  One-Dog Policy on levinnyt laajasti kymmenillä arvostetuilla valokuvablogeilla, sitä ovat esitelleen mm. Bored Panda, Feature Shoot, Telegraph. One-Dog Policy julkaistaan myös kirjana marraskuussa 2016, kirjan

Maija Astikainen (s. 1985 Helsinki) on valmistunut taiteen kandidaatiksi ja maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Töissään hän tutkii ihmisten, luonnon ja kaupungistumisen suhdetta. Astikaisen ensimmäinen valokuvakirja, Horticultured Cities, ilmestyi 2014. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Näyttelyssä on avoimet ovet 2.11.2016 klo 17-19.

Näyttely on avoinna sopimuksen mukaan 5.1.2017 asti, esittelypyyntöjä ottaa mielellään vastaan galleristi Heli Mäenpää.

Lisätietoja

http://art.aaltoee.com/bang-bang-gallery/one-dog-policy/

Heli Mäenpää, galleristi, luennoitsija, luova johtaja
Bang Bang Gallery
Puh. +358 50 5110 765, heli@bangbang.fi

Instagram: @onedogpolicy

Bang Bang Gallery

Bang Bang Gallery toimii yhteistyössä Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) kanssa. Galleriakonseptissa vaihtuvat näyttelyt tuodaan Aalto EE:n henkilöstön ja asiakkaiden arkeen. Näyttelyohjelma keskittyy valokuvataiteeseen ja erityisesti nuorien ja nousevien kykyjen esilletuomiseen. Galleria sijaitsee Aalto EE:n tiloissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun päärakennuksessa.

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto. Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto EE tarjoaa ohjelmia Puolassa, Ruotsissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Kiinassa, Indonesiassa, Iranissa sekä Baltiassa ja Venäjällä. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.