Uutishuone

Uutishuone

Ensimmäistä kertaa jaettavan, vastuullista johtamista tukevan MBA-stipendin saaja on valittu

Aalto University Executive Education (Aalto EE) myöntää nyt ensimmäistä kertaa stipendin, jolla tuetaan yhden motivoituneen osaajan kykyä kehittää ja johtaa organisaatioita innovatiivisella ja vastuullisella tavalla. Stipendin saajaksi on valittu oululainen Matleena Aarikallio, jonka intohimoinen ja määrätietoinen asenne sekä pyrkimys yhteiskunnallisesti vaikuttaviin ratkaisuihin vakuutti stipenditoimikunnan.

2.11.2020

Stipendi kattaa Aalto MBA for Executives -ohjelmaan osallistumisen. Sitä haki 150 henkilöä, joista neljä eteni viimeiselle haastattelukierrokselle.

“Valinta oli todella vaikea, sillä meillä oli finalistien joukossa neljä erilaista osaajaa, jotka kaikki erottautuivat omalla osaamisellaan ja kypsyydellään. Lopullisessa valinnassa vaakakupissa painoi kokonaisuus”, sanoo Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja Katri Koivula.

Stipendin saajaksi valittu Matleena Aarikallio on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, ja hän toimii Startup Refugees -yhdistyksen Pohjois-Suomen aluepäällikkönä. Startup Refugees on vuonna 2015 syntynyt sosiaalinen innovaatio, jossa tuetaan turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien työllistymistä ja yrittäjyyttä. Aarikalliolla on taustaa nimenomaan kolmannen sektorin työtehtävistä.

“Olen urallani eräänlaisessa murroskohdassa, jossa minun on otettava seuraava kehitysaskel. MBA-ohjelmasta toivon saavani ennen kaikkea teoriatietoa liiketoiminnasta ja strategiajohtamisesta sekä uusia työkaluja kommunikaatioon. Odotan innolla, että pääsen paitsi kehittymään ammatillisesti, myös viemään Startup Refugeesin toimintaa eteenpäin. Minulla on kova tiedonjano, ja motivaatio suorittaa ohjelma kunnialla on kova”, Aarikallio sanoo.

“Etsimme alun perin henkilöä, jolta löytyy jo vankkaa kokemusta ja näkemystä, mutta myös halua vahvistaa omaa osaamistaan. Hakuprosessin aikana tämä kuva on tarkentunut, ja Matleena vastaa hyvin etsimäämme profiilia”, kertoo Katri Koivula.

Stipenditoimikunnassa olivat mukana Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Professor of Practice Pekka Mattila, Aalto EMBA -ohjelman alumni ja Lääkärit Ilman Rajoja -avustusjärjestön viestintäpäällikkö Päivi Hurttia, Aalto EE:n tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja Katri Koivula, Aalto MBA:n ohjelmajohtaja Anne Nylund sekä koulutus.fi:n maajohtaja Max Lundberg ja viestintäpäällikkö Emma Niemi.

Lisätietoja

Aalto MBA-, Executive MBA- ja DBA-ohjelmat

Katri Koivula
Tutkinto-ohjelmista vastaava apulaisjohtaja, Aalto EE
katri.koivula@aaltoee.fi 
Puh. 050 4680282

Aalto University Executive Education Oy 

Aalto University Executive Education Oy tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO), palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT) sekä Suomen monipuolisinta finanssikoulutusta (Finva). Laaja-alaisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi Aalto University Executive Education Oy tarjoaa ohjelmia globaalisti. Osana Aalto-yliopistoa Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.