Uutishuone

Uutishuone

Aalto MBA -alumnin yritys ehdolla vuoden globaaliksi MBA-startupiksi

Aalto MBA -opintojen aikana Caidio-yrityksen perustanut Aku Wilenius on valittu vuoden globaali MBA-startup -palkinnon finaaliin. Palkinto annetaan menestyksekkäälle ja innovatiiviselle yrittäjälle, joka on AMBA-laatuleiman saaneen MBA-ohjelman osallistuja tai vastavalmistunut alumni. Valinnan finalisteista sekä palkinnon saajasta tekee AMBA-järjestö (Association of MBAs) , joka kuuluu maailman arvostetuimpiin kauppatieteitä edustavien yliopistojen akkreditoijiin eli laatuleimojen antajiin.

30.10.2020

Aalto MBA -opinnot sopivat myös yrittäjiksi aikoville ja sen alkutaipaleella oleville. Niihin sisältyy yrittäjyyteen keskittyviä jaksoja. Monikansallisten yrityksien myynti-insiöörikonkari Aku Wileniusta pyydettiin mukaan perustamaan startup-yritystä heti opintojensa alkuvaiheessa.

”Minulle esiteltiin loistava teknologiaidea ja pyydettiin mukaan perustamaan startup-yritystä. Oivalsin, että käsilläni oli ainutlaatuinen tilaisuus. Startupin kehittäminen käsi kädessä MBA-opintojen kanssa tarjoaisi mahdollisuuden viedä kaikki opit suoraan käytäntöön”, Wilenius muistelee.

Hänen yrityksensä, Caidio, on globaalina syntynyt teknologia-startup, joka hyödyntää tekoälyä ja IoT-sensoreita globaalin betonirakennusalan tarpeisiin. Yrityksen ratkaisu mahdollistaa betonin laatuongelmien tunnistamisen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa arvoketjua, joka puolestaan merkitsee tuntuvia säästöjä rakennusalan yrityksille.

Startupin kehittäminen käsi kädessä MBA-opintojen kanssa tarjoaisi mahdollisuuden viedä kaikki opit suoraan käytäntöön.”

Alkuvaiheen startup Caidio on nyt onnistuneiden pilottien jälkeen aloittamassa tuotemyyntiä Suomessa ja Kiinassa. Wilenius kertoo voineensa hyödyntää MBA:sta ammentamaansa tietoa yrityksen kehittämiseen heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

”Rahoituksen ja yrittäjyyden moduulit olivat erityisen arvokkaita – ja henkilökohtaisen kehittymisen prosessi on auttanut minua kasvamaan ammattilaisena ja voittamaan esteitä”, Wilenius alleviivaa.

Muut palkintoehdokkaat tulevat Iso-Britanniasta, Espanjasta, Italiasta, Meksikosta sekä Ranskasta. Palkinnon saaja julkistetaan 21.1.2021.

Lisätietoja

Katri Koivula, Associate Director, Degree Programs
Aalto University Executive Education
Puh. 010 837 3812
katri.koivula@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy 

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.  

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia globaalisti useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.