Aalto EE:n rooli julkisen sektorin kumppanina korostuu Tuula-Riitta Markkasen aloittaessa yksikönjohtajana

KTT Tuula-Riitta Markkanen on kutsuttu yksikönjohtajaksi Aalto University Executive Educationiin (Aalto EE) 1.12.2018 alkaen. Hän keskittyy uudessa tehtävässään julkisen sektorin ja sen ekosysteemien johtamiseen, julkisen ja yksityisen hybriditoimintamalleihin sekä niiden johtamiseen.

13.11.2018

Read this in English.

Nimitys vahvistaa Aalto EE:n asemaa julkisen sektorin organisaatioiden yhteistyökumppanina. Aalto EE on kouluttanut tuhansia alan johtajia ja asiantuntijoita ohjelmissaan mm. Aalto Executive MBA ja MBA, KuntaJOKO ja Johtaminen terveydenhuollossa. Lisäksi yhtiö on toteuttanut mm. omat räätälöidyt Aalto Executive MBA -ohjelmat sekä Helsingin että Espoon kaupungeille. Viimeisin avaus oli tänä syksynä alkanut julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhön keskittyvä ohjelma ”Liiketoimintaosaaminen ja toimiminen monituottajamallissa", joka tehtiin osana Muutosjohdon akatemian ja viiden yliopiston yhteistyönä kehittämää pilottikoulutusohjelmaa.

”Tuula-Riitta Markkanen on erinomainen vahvistus tiimiimme aikana, jona julkinen ja yksityinen sektori kaipaavat yhä enemmän vuoropuhelua ja julkinen talous kohtaa useita uudistumispaineita. Uskon myös, että pohjoismaisesta hyvinvointivaltiomallista on vientituotteeksi julkisen johtamisen kehittämisen alueella”, sanoo Pekka Mattila, Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston käytäntöön suuntautunut professori.

Strategiatyöhön ja strategiseen viestintään ja systeemiseen ajatteluun erikoistunut Tuula-Riitta Markkanen siirtyy yritykseen Valtioneuvoston alaisen Muutosjohdon akatemian projektijohtajan tehtävästä. Hän on toiminut muutos- ja kehitysprosesseissa kansainvälisissä yrityksissä ja julkisella sektorilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Tuula-Riitta Markkanen on koulutukseltaan kauppatieteen tohtori ja maisteri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta (ent. Helsingin kauppakorkeakoulu) alanaan kansainvälinen liiketoiminta. Lisäksi hän on suorittanut strategian visualisointiin valmentavan Design management-tutkinnon. Markkasella on myös filosofian maisterin tutkinto Helsingin yliopistostataidehistorian alalta.

Lisätietoja

Pekka Mattila
valtiot. tri, toimitusjohtaja, professori (professor of practice)
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi

Aalto University Executive Education Oy

Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.

Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia Espanjassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Iranissa, Kiinassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Taiwanilla, Tansaniassa, Venäjällä, Vietnamissa, Virossa ja Yhdysvalloissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.