Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokurssi

Digitaalisen murroksen taustalla ovat muutokset teknologiassa

Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokurssi esittelee neljä tämän hetken puhutuinta teknologiaa digitaalisen murroksen taustalla: tekoälyn, virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden, ohjelmistorobotiikan ja lohkoketjut.

Verkkokurssilla käsittelemme muuan muassa neuroverkkoja, konenäköä, älykkäitä sopimuksia sekä erilaisia AR ja VR -sovelluksia. Kurssin jälkeen tiedät, mitä nämä digitaalisen murroksen taustalla olevat teknologiat ovat, mistä ne tulivat ja mitä odottaa tulevaisuudelta.

Kurssi käsittää viisi verkkomoduulia. Verkkomoduulit koostuvat tehokkaista videoluennoista, jotka käsittelevät teknologioita eri näkökulmista, yrityshaastatteluista sekä jokaiseen moduuliin kuuluvista lisämateriaaleista.

Organisaatiolisenssilla voit käyttää verkkokurssia laajemmin organisaation sisällä organisaation sisällä. Videoluennot on myös mahdollista upottaa tyypillisiin oppimisympäristöihin. Ota yhteyttä jatkaaksesi keskustelua ja löydämme sopivan ratkaisun yrityksellesi.

Huomioithan että verkkokurssi on kokonaan englanninkielinen.

Katso lisätietoja englanninkieliseltä sivulta  Kysy lisätietoja

Aloitus

Milloin vain

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Tutustu verkkokurssiin – katso video:

Hyödyt

Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokurssi tutustuttaa sinut tekoälyyn, lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen, lohkoketjuihin sekä ohjelmistorobotiikkaan. Kurssin jälkeen tiedät mitä nämä teknologiat ovat ja ymmärrät niiden potentiaalin. Tärkeät aiheet ja ajankohtaiset termit puretaan selkeästi osiin ja saat kattavan käsityksen mistä maailmanlaajuisesti puhutaan.

Kehität osaamistasi digitaalisesta kehityksestä ja pystyt myötävaikuttamaan keskusteluihin eri teknologioista
Ymmärrät käsiteltyjen teknologioiden historiallisen kontekstin ja miksi niistä puhutaan juuri nyt
Tutustut teknologioiden sovelluksiin ja käyttökohteisiin
Kurssin jälkeen tiedät mitä teknologiat ovat ja hallitset keskeiset termit, jonka päälle voit rakentaa entistä syvempää osaamista

Kenelle?

Kurssi on suunnattu yrityksille, jotka etsivät uusia tehokkaita digitaalisia tapoja parantaa liiketoimintaa. Se auttaa myös rakentamaan yhtenäisen osaamistason valituille tiimeille, ryhmille tai osastoille.

Se soveltuu henkilöille, joiden on työssään ymmärrettävä nykyaikaisia digitaalisia teknologioita ja niiden vaikutusta liiketoimintaan. Verkkokurssi sopii myös kaikille, jotka kaipaavat kertausta ja harjoitusta teknologioiden peruskäsitteistä ja niiden tyypillisistä käyttöyhteyksistä.

Sisältö ja aikataulu

Kurssin viisi verkkomoduulia esittelevät tekoälyn, lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden, lohkoketjujen ja ohjelmistorobotiikan. Moduulit koostuvat videoluennoista, lisämateriaaleista ja yrityshaastatteluista.

Kurssin kokonaiskesto on n. 12 tuntia, opiskelutahtia voit soveltaa joustavasti omaan aikatauluusi parhaiten sopivaksi. Suositeltu opiskeluaikataulu on kahdesta kolmeen tuntia viikossa 3-4 viikon ajan.

Kouluttajat

Riitta Bekkhus

Riitta Bekkhus on kauppatieteiden tohtori Aalto-yliopistosta. Hän on väitellyt tietojärjestelmätieteestä vuonna 2017.

Väitöskirjassaan Bekkhus tutki ohjelmistorobotiikan implementointia ja rakensi digitaalisen murroksen ohjelman, jota perinteiset yritykset voivat käyttää. Hänellä on yli 20 vuotta kokemusta useista IT-alan yrityksistä, joissa hän on toiminut muun muassa projektijohtajana, prosessin omistajana ja liiketoiminta-arkkitehtina. Tällä hetkellä hän työskentelee yrittäjänä ja digitaalisen murroksen neuvonantajana Nordomus Oy:ssä.

Arto Klami

Arto Klami on apulaisprofessori Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, minkä lisäksi hän vetää Multi-source Probabilistic Inference -tutkimusryhmää.

Klami on tutkinut tekoälyä yli 15 vuoden ajan, ja hän kuuluu Suomen tekoälykeskukseen (FCAI), jossa hän koordinoi toimia, joilla kehitetään helpompia työkaluja epävarmuustekijöiden tietoisen tekoälyn rakentamiseksi.

Janne M. Korhonen

Janne M. Korhonen (DI, FT) on tutkija ja tietokirjailija, jonka tutkimustyö käsittelee erilaisten teknologioiden ominaisuuksia, mahdollisuuksia ja rajoitteita nykyajan yhteiskunnassa.

Tällä hetkellä hän työskentelee Aalto-yliopistolla lohkoketjuteknologian sovelluskohteita tutkivassa Recon-projektissa. Ennen tutkijanuraansa hän oli perustajaosakkaana muotoilu- ja tuotekehityspalveluja tarjoavassa Seos Designissä. 

Mikko Kurimo

Professori Mikko Kurimo (Tkt 1997) johtaa ”Automatic Speech Recognition” -tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa.

Hän on erikoistunut koneoppimiseen puheen ja kielen mallintamisessa ja puheentunnistukseen kielen kääntämisessä sekä audiovisuaalisen datan kuvailussa. Kansainvälisesti hänen tutkimusryhmänsä tunnetaan parhaiten morfologisesti rikkaiden kielten mallintamisesta puheentunnistukseen.

Mikko Kytö

Mikko Kytö on tutkinut virtuaalista ja lisättyä todellisuutta monitieteisellä lähestymistavalla yli 10 vuotta.

Kytö on valmistunut diplomi-insinööriksi TKK:lta vuonna 2009 ja tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2014. Kansainvälisten ja kotimaisten tutkimustensa pohjalta hän on muodostanut kattavan yleiskuvan lisätystä ja virtuaalisesta todellisuudesta. Hän on tutkinut erityisesti vuorovaikutus ja visualisointi tekniikoita sekä AR ja VR sovellusalueita kuten lisättyä todellisuutta sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Hän on julkaissut tieteellisiä artikkeleita alan parhaissa lehdissä.

Jaakko Lehtinen

Jaakko Lehtinen on diplomi-insinööri Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta.

Hän on kokenut yrityskonsultti ja kouluttaja älykkäälle automatisoinnille (IA), robottiprosessien automatisoinnille (RPA) ja Knowledge Work Automationille. Jaakko työskentelee tällä hetkellä Capgeminissa nimikkeellä Head of Nordic Intelligent Automation Center of Excellence. Hän on työskennellyt RPA: n parissa vuodesta 2014 ja on todellinen tekniikan harrastaja.

Esko Penttinen

Esko Penttinen on professori (Professor of Practice) Aalto-yliopiston tieto- ja palvelutalouden laitoksella. Hänellä on tohtorin tutkinto tietojärjestelmätieteessä ja on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Penttinen johtaa Real-Time Economy Competence Center-osastoa ja on XBRL Finlandin perustaja ja puheenjohtaja. Hän tutkii mm. ihmisten ja koneiden välistä vuorovaikutusta ja tekoälyn toteuttamista organisaatioissa. Hänen tärkein käytännön asiantuntemuksensa on organisaatioiden välisten tietojärjestelmien assimilaatio ja taloudelliset vaikutukset, keskittyen sovellusalueisiin kuten sähköisiin rahoitusjärjestelmiin, julkiseen raportointiin ja sähköiseen laskutukseen. Penttisen tutkimuksia on esiintynyt eri julkaisuissa, kuten MIS Quarterly, Information Systems Journal, Journal of Information Technology, International Journal of Electronic Commerce ja Electronic Markets.

Mats Sjöberg

Mats Sjöberg on koneoppimisen asiantuntija CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksessa, jossa hän työskentelee Suomen nopeimpien supertietokoneiden koneoppimisympäristöjen parissa.

Hän on väitellyt Aalto-yliopistosta vuonna 2014 ja hän on tutkinut erityisesti syväoppimista ja konenäkösovelluksia.

Tuukka Takala

Tuukka Takala on tutkijatohtori Wasedan yliopistossa. Hän valmistui Aalto-yliopistosta, jossa hän opetti VR-kurssia 5 vuoden ajan.

Takala on työskennellyt kokopäiväisesti lisätyn ja virtuaalitodellisuuden kanssa vuodesta 2007 lähtien, keskittyen VR-ohjelmistokehitykseen ja avatareihin.

Liisa Välikangas

Professori Liisa Välikangas opettaa innovaatiojohtamista Aalto-yliopistossa ja Hankenilla.

Prof. Välikankaan erityisosaamisalueita ovat strateginen johtaminen, innovaatiot ja niiden johtaminen, organisaatioiden muutos- ja innovaatiokyvykkyydet sekä yritysten uudistaminen.

Prof. Välikangas on työskennellyt aikaisemmin mm. Stanfordin yliopistossa, London Business School:ssa, Keion yliopistossa Japanissa sekä IMD:ssä Sveitsissä sekä tehnyt paljon yhteistyötä maailman johtavien yritysten kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan tällä hetkellä ovat lohkoketju, strateginen resilienssi sekä johtamisen innovointi. Välikangas on kansainvälisesti tunnettu mm. kirjoistaan The Resilient Organization (McGraw-Hill, 2010) ja Strategic Innovation (Pearson/Financial Times Press, 2015). 

Tohtorin tutkinnon Välikangas on suorittanut Tampereen yliopistossa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Verkkokurssi on ostettavissa englanninkielisillä sivuilla.

Englanninkieliset sivut

Tutustu myös muihin koulutuksiimme