Asiakaskokemuksia

"Kaikutiimin avulla opitut asiat käytäntöön.”

Vesa Suomalainen
Head of Safety, People and Culture, ISS

ISS:n liiketoiminnan HR-päällikkö Vesa Suomalainen osallistui Aalto EE:n Executive HR -ohjelmaan keväällä 2015: "Ohjelma saa minulta vahvan suosituksen. Se sopii HR-ammattilaiselle, jolla on riittävästi kilometrejä takanaan ja liiketoimintanäkemystä. Moni liiketoiminta- tai toimitusjohtajakin hyötyisi ohjelmasta: siinä saa arvokkaita ideoita esimerkiksi yrityksen strategisten kyvykkyyksien määrittelystä, organisaatiokulttuurin rakentamisesta ja talent managementistä."

Suomalainen on ollut HR-tehtävissä kymmenen vuotta. Ennen loikkaa henkilöstöhallintoon hän viihtyi myynti- ja markkinointitehtävissä 10 vuotta. ”Minulla on aamulla töihin tullessa hyvä fiilis, teen työtä jolla on merkitystä.”

ISS:n palvelukseen hänet houkutteli muutama vuosi sitten talon koko ja visio: ”Kuullessani ISS:n vision ensimmäistä kertaa ajattelin, että nyt on mahtipontinen ajatus: visiomme on tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi. HR on keskeisessä roolissa vision saavuttamisessa talossa, jossa on globaalisti 520 000 työntekijää, Suomessakin 11 000. Tiesin haluavani työskennellä vision eteen. Se inspiroi minua.”

”Aalto EE:llä on maine korkeatasoisten valmennuspalvelujen tarjoajana ja myönnän, että sydämeni sykki jo Aallolle; oma koulutustaustani on Helsingin kauppakorkeakoulusta. Executive HR -ohjelma vaikutti teematasolla mielenkiintoiselta, mutta mietin esimieheni kanssa, olisikohan se liian teoreettinen? Halusin osallistua strategiseen HR-koulutusohjelmaan, josta on välitöntä käytännön hyötyä.”

Executive HR -ohjelma yhdisti sopivasti teoriaa, kuranttia asiaa, käytännönläheisiä ryhmätöitä ja case-tutkimuksia.”

Epäily osoittautui turhaksi: ”Ohjelma kannustaa aktiivisesti viemään opittuja asioita käytäntöön kaikutiimin avulla: jokainen valitsi organisaatiostaan muutaman henkilön omaan tiimiinsä – minulla oli ISS:n henkilöstöjohtaja ja strategiajohtaja. Sparrasimme säännöllisesti ja sain tuntuman siitä, mihin he syttyivät ja mihin ei. Se toimi hyvin”, Suomalainen kertoo.

”Executive HR -ohjelma yhdisti sopivasti teoriaa, kuranttia asiaa, käytännönläheisiä ryhmätöitä ja case-tutkimuksia. Esimerkiksi KONE-yritysvierailu oli erityisen onnistunut: heillä ylin johto on todella sitoutunut talent managementin koko prosessiin. Käynti vahvisti omia näkemyksiäni ja antoi uutta inspiraatiota. Professoreista mieleeni jäi parhaiten Kristiina Mäkelä, olen käyttänyt häneltä oppimiani malleja ratkomaan käytännön haasteita töissä. Esimerkiksi Kristiinalta opittua ”Colemanin kylpyamme” -mallia olen käyttänyt ongelmanratkaisuun. Kristiinan yksi teesi, ”nothing is more practical than a good theory” pitää hyvin kutinsa.”

Oli arvokasta peilata HR-haasteita ja oivalluksia hyvin erityyppisten organisaatioiden edustajien kanssa.”

Suomalainen korostaa pitäneensä tavasta, jolla Aalto EE laittoi osallistujat töihin: ”Ohjelma oli vaativa. Etukäteen oli luettavaa paljon, ohjelman aikana meille asetettiin sopivasti painetta: oli ennakkotehtävää, casea ja kirjaa luettavana ennen jokaista lähiopetuspäivää, ja vielä lopputentti. Kaikki tämä vahvisti oppimista paljon.”

Suomalainen kiittää lopuksi ohjelman muita osallistujia mainioksi vertaistueksi: ”Minulle jäi ohjelmasta hyvä fiilis ja loistava verkosto. Oli arvokasta peilata HR-haasteita ja oivalluksia hyvin erityyppisten organisaatioiden edustajien kanssa. Käynnistimme alumnitoiminnan heti ohjelman loputtua – koimme, ettei hyvästä ryhmästä kannata päästää irti! Ajatuksemme on käydä vuorotellen toistemme yrityksissä tutustumassa toimintaan ja pohtimassa jotain ajankohtaista teemaa.”

Executive HR