"Lähdin hakemaan laajaa näkemystä ja sain opetuksesta irti enemmän kuin odotinkaan.”

Mika Jussila
Director, Technology, Combitech Oy

Combitech Oy on turvallisuus- ja tietojärjestelmäratkaisuihin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, jonka asiakkaita ovat viranomaiset, valmistavan teollisuuden ja kriittisen infrastruktuurin yritykset sekä julkishallinto. Combitechilla Director, Technology -tittelillä työskentelevä Mika Jussila osallistui Aalto PRO:n Diploma in Product Development -ohjelmaan vuonna 2016.

”Olen tehnyt pitkään töitä tuotekehityksen parissa, mutta aina softapuolella. Kaipasin laajempaa näkemystä työni tueksi – vielä kattavammin taustaa ja teoriaa tuotekehityksen johtamisesta. Ohjelman sisältö oli juuri sitä mitä hain ja tiesin heti ohjelmasta kuultuani, että haluan osallistua. Noin kuuden kuukauden pituinen opintojakso vaati kuitenkin aika ison panostuksen työaikaa, eikä ollut ihan helposti sovitettavissa kalenteriini. Heti kun pystyin, tartuin mahdollisuuteen kiinni”, Jussila taustoittaa.

Hän kehuu Diploma in Product Development -ohjelman sisältöä onnistuneeksi. Jussila kuvaa myös opetusta laadukkaaksi ja sanoo saaneensa ryhmäkeskusteluista paljon uusia ajatuksia.

”Luennot olivat todella hyviä, aivan eri tasoista opetusta kuin mihin työelämässä usein törmää. Vetäjinä oli asiantuntijoita, jotka tunsivat syvällisesti oman aihealueensa ja osasivat johtaa keskusteluja hyvällä otteella. Ryhmässämme heräsi hyödyllisiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Minusta ne olivat erinomaisen ohjelman kenties paras anti”, Jussila toteaa.

Ohjelmasta on hyötyä myös yritykselle, jos osallistuja saa uudet opit upotettua omaan työhönsä. Onnistuin siinä mielestäni aika hyvin.”

Jussila korostaa pyrkineensä kokeilemaan ja jakamaan oppimiaan asioita käytännössä työpaikallaan aina kun se oli mahdollista.

”Ohjelmasta on hyötyä myös yritykselle, jos osallistuja saa uudet opit upotettua omaan työhönsä. Onnistuin siinä mielestäni aika hyvin, ainakin sain kollegoita innostettua hyvin mukaan kokeilemaan ohjelmasta saatuja työkaluja. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa Combitechin tuotekehitysryhmän kanssa tekemämme harjoituksen, jossa testasimme erilaisia ideointimenetelmiä ja tapoja arvioida ideoita oikean casen avulla. Saimme oikein hyviä tuloksia”, Jussila pohtii.

Jussila korostaa opintojen ajoittuneen hänen työnsä kannalta otolliseen hetkeen: Combitechissa kehitetään parhaillaan liiketoimintamalleja pohjoismaisella tasolla, etenkin kyberturvallisuuden alalla. Ideana on auttaa asiakkaita paikallisesti koko pohjoismaisen 1850 hengen asiantuntijaorganisaation voimin, joista noin 220 on erikoistunut kyberturvallisuuteen.

Ohjelmassa käsitellyt aihealueet osuivat hyvin yksiin muutosprosessimme kanssa.”

”Ohjelmassa käsitellyt aihealueet osuivat hyvin yksiin muutosprosessimme kanssa. Pystyin ammentamaan ohjelmasta ideoita meille ajankohtaisiin teemoihin kuten portfolionhallintaan ja prosessinkehittämiseen – ja diplomi-insinöörinä etenkin liiketoimintamalli-innovaatioihin liittyvät oivallukset saivat minut ajattelemaan asioita uudella tavalla. Kollegani saavat aivan varmasti jatkossakin kuulla Aalto PRO:ssa oppimistani asioita, varsinkin kun etenemme pohjoismaisen liiketoimintamallin kehittämisessä”, Jussila naurahtaa.

Hän kertoo suosittelevansa ohjelmaa mielellään. Parhaiten ohjelman sisältö palvelee Jussilan mielestä johtavassa asemassa olevia ihmisiä.

”Olin erittäin tyytyväinen kokemukseen. Opiskelu työn ohella oli tietysti aika ajoin haastavaa, mutta panostus kannatti. Lähdin hakemaan laajaa näkemystä ja sain opetuksesta irti enemmän kuin odotinkaan. Voin ehdottomasti suositella ohjelmaa muille, erityisen hyvin se sopii minusta asiantuntijoille, joilla on johtava rooli tuotekehityksen hallinnassa”, Jussila sanoo.

Diploma in Product Development