"Aalto MBA muutti ajatteluani perinpohjaisesti. Sain itseluottamusta ja taitoja, joiden ansiosta pystyin tarttumaan töissä kiinnostaviin uusiin haasteisiin.”

Kristiina Thure
Talouspäällikkö, Varma

Talouspäällikkö Kristiina Thure on työskennellyt työeläkeyhtiö Varmassa koko työuransa, yli kahden vuosikymmenen ajan. Vuosien varrella Thurelle on kertynyt kokemusta monipuolisesti erilaisista tehtävistä, erityisesti riskienhallinnan saralla. Thuren vastuulla on Varman controller-tiimi. Hän valvoo Varman sijoituksiin liittyvää viestintää ja koordinoi lisäksi Varman strategiatyön operatiivista suunnittelua.

“Olin yksi Suomen ensimmäisiä tradenomeja. Siihen aikaan ammattikorkeakoulut olivat varsin kokeellisia. Tarkoituksenani oli aina jatkaa opintojani MBA-tutkinnolla, mutta työt veivät mennessään. Työni on ollut äärimmäisen kiehtovaa ja tarjonnut monipuolisia mahdollisuuksia kehittyä ammattilaisena”, Thure kertoo.

Täyttäessään 40 Thure ryhtyi pohtimaan elämänvalintojaan. Hän harkitsi jopa uranvaihdosta, mutta ymmärsi pian olevansa tismalleen oikeassa työssä. Aika oli kuitenkin kypsä lisäkoulutukselle.

“Mietin opintoja ulkomaillakin, mutta ohjelma Suomessa tuntui parhaalta valinnalta, sillä halusin jatkaa täysipäiväistä työntekoa. Aalto MBA oli helppo valinta: päädyin siihen, koska halusin parhaan saatavilla olevan ohjelman”, hän sanoo.

Thure kuvailee MBA-opintojaan mielenkiintoisiksi ja innostaviksi – mutta myöntää ohjelman vaatineen merkittävän ajallisen panostuksen ja paljon itsekuria vaativan työn ohessa suoritettuna.

Pinnallisesta ajattelusta luopuminen oli Thuren mukaan yksi MBA-ohjelman merkittävimmistä opeista.

MBA uudisti aidosti ajattelutapaani. Ennen kaikkea se opetti minua keskittymään ja lähestymään asioita järjestelmällisesti."

“Sain lukuisia arvokkaita malleja ja viitekehyksiä ja opin käyttämään niitä omassa ajattelussani ja viestiessäni muiden kanssa”, hän alleviivaa.
 
“Minun iässäni törmää harvoin tilanteisiin, jotka muuttavat ajattelua perinpohjaisesti, vaikka pienemmän mittakaavan oivallukset ovat toki verrattain yleisiä. MBA kuitenkin uudisti aidosti ajattelutapaani. Ennen kaikkea se opetti minua keskittymään ja lähestymään asioita järjestelmällisesti”, Thure pohtii.

MBA-opintojen aikana toteutetut lukuisat simulaatiot olivat Thuren mieluisimpien opiskelumuistojen joukossa.

“Simulaatiot olivat erittäin hyödyllisiä. Opin niistä paljon päätöksenteosta, hienotunteisuuden merkityksestä ja ryhmädynamiikasta”, hän korostaa.

Keskustelut muiden osallistujien kanssa jäivät niin ikään Thuren mieleen hyvin antoisina muistoina.

”Tulimme hyvin erilaisista taustoista, mikä rikastutti kaikkien opiskelukokemusta. Kävimme luokassa tavattoman kiinnostavia keskusteluja. Muiden ryhmäläisten monipuoliset näkökulmat herättivät minut oivaltamaan asioita, joita en olisi itse koskaan tullut ajatelleeksi”, hän kuvailee.

Thure valmistui MBA-ohjelmasta vuonna 2018. Hän kertoo tutkinnon vaikuttaneen selkeästi hänen työhönsä.

“Tiimini Varmalla on itseohjautuva. Luonnollisesti suurin kiitos tästä kuuluu erittäin vastuullisille asiantuntijoille, joista tiimini koostuu, mutta uskallan väittää MBA-opintojenikin vaikuttaneen asiaan”, hän huomauttaa.

Itsetuntemukseni ja itseluottamukseni kasvoivat MBA:n myötä. Olen rennompi ja luotan muihin ihmisiin enemmän."

“MBA laajensi perspektiiviäni ja antoi itseluottamusta ja taitoja, joiden ansiosta pystyin tarttumaan töissä uusiin kiinnostaviin haasteisiin, esimerkiksi johtamaan Lean-verkostoamme ja koordinoimaan strategiatyömme operatiivista suunnitteluprosessia”, Thure sanoo ja kertoo taloushallinnon siirtyneen hänen alaisuuteensa keväällä 2019.

“Itsetuntemukseni ja itseluottamukseni kasvoivat MBA:n myötä. Olen rennompi ja luotan muihin ihmisiin enemmän. Uskoakseni on täysin perusteltua sanoa MBA:n tehneen minusta paremman johtajan”, hän toteaa.

Thure sanoo Aalto MBA -ohjelman ylittäneen hänen odotuksensa ja kertoo suosittelevansa mielellään osallistumista muille.

“Suosittelen lämpimästi ohjelmaa kenelle tahansa, joka haluaa merkittävästi parantaa omaa ammattitaitoaan ja laajentaa liiketoimintanäkemystään. Tutkinto on kaikkea muuta kuin helppo, mutta Aalto EE tasoittaa opiskelijoiden tietä. Se on ketterä ja joustava palveluorganisaatio, jossa yksiöiden tarpeiden täyttäminen on kaiken toiminnan keskiössä”, Thure kiteyttää.

Aalto MBA