"Koulutus oli viime vuoden ehkä paras kokemus. Odotin aina jokaista lähiopetusjaksoa ja muiden osallistujien kohtaamista jo viikkoja ennen seuraavaa tapaamistamme.”

Jouni Kempas
Viestintäpäällikkö, Keva

Jouni Kempas on viihtynyt viestintäalalla jo 30 vuoden ajan, joista viimeisimmät kolme Suomen suurimman eläkevakuuttajan Kevan viestinnässä. Kempas päätti osallistua Aalto PRO:n Kilpailuetua vastuullisuudesta -ohjelmaan saatuaan hoitaakseen Kevan brändin vastuullisuuskysymykset. Uusitun koulutusohjelman nimi syksystä 2020 alkaen on Vastuullisuus ja liiketoiminta.

Kempas luonnehtii ohjelmaa silmiä avaavaksi kokemukseksi. Hän kertoo saaneensa koulutuksesta paljon enemmän kuin odotti.

”Huomasin heti kättelyssä ymmärtäneeni vastuullisuuden aiemmin aivan väärin. Luulin tulevani vastuullisuusraportointikoulutukseen, mutta jo lähdin jo ensimmäisen päivän jälkeen paljon viisaampana pois”, Kempas naurahtaa.

”Ohjelma avarsi näkemystäni vastuullisuudesta merkittävästi. Nyt tiedän koko organisaation voivan hyötyä vastuullisuudesta, kun oivalletaan ettei kyse ole hyväntekeväisyydestä vaan mahdollisuudesta kehittää toimintaa. Kehitystyön tulee lähteä siitä, että vastuullisuudesta on hyötyä organisaatiolle – johan ohjelman nimikin sen sanoo: kilpailuetua vastuullisuudesta”, hän tähdentää.

Perustimme jo koulutuksen aikana oman WhatsApp-ryhmän ja olemme tavanneet myös koulutuksen päätyttyä”

Ohjelman mieleenpainuvinta antia kysyttäessä Kempas ei epäröi hetkeäkään. Vuorovaikutus ryhmässä oli hänen mukaansa avain koko koulutuksen menestykseen.

”Koulutus oli viime vuoden ehkä paras kokemus. Odotin aina jokaista lähiopetusjaksoa ja muiden osallistujien kohtaamista jo viikkoja ennen seuraavaa tapaamistamme. Perustimme jo koulutuksen aikana oman WhatsApp-ryhmän ja olemme tavanneet myös koulutuksen päätyttyä”, Kempas kehuu opiskeluryhmäänsä.

Kempas paljastaa ryhmän keskustelleen ja haastaneen lähiopetuspäivinä asiantuntijoita niin aktiivisesti, että pian sana kiiri ja uudet kouluttajat tiesivät jo tullessaan varautua poikkeuksellisen dynaamiseen ryhmään. Vaikka keskustelut olivatkin hänestä ohjelman antoisin puoli, kiiruhtaa Kempas kiittämään myös Aalto PRO:n kouluttajia erinomaiseksi.

”Kouluttajille täytyy tietysti antaa kaikki kunnia. Aalto PRO oli onnistunut kokoamaan todella osaavien asiantuntijoiden joukon, jotka saivat meidät opiskelijat innostumaan. Olen ohjelman jälkeen kutsunut muutaman tämän ohjelman kouluttajan kertomaan vastuullisuudesta myös meille Kevassa”, Kempas sanoo.

Koulutuksen sisältöä Kempas kuvailee riittävän haastavaksi ja sopivan teoreettiseksi. Hän korostaa, ettei halua opiskelijana päästä liian helpolla.

Kouluttajille täytyy tietysti antaa kaikki kunnia. Aalto PRO oli onnistunut kokoamaan todella osaavien asiantuntijoiden joukon, jotka saivat meidät opiskelijat innostumaan."

”Ohjelma oli työläs, mutta niin sen pitääkin olla, jotta opinnoista saa täyden hyödyn. Välitehtävät ja lopputyö teettivät sopivasti töitä ja veivät omaa ajatteluani eteenpäin”, hän alleviivaa.

Kempas toimii nyt projektipäällikkönä Kevan vastuullisuusprojektissa ja kokoaa organisaation ensimmäistä vastuullisuusraporttia.

”Sain toki kattavan ohjeistuksen myös raportointiin, mutta ohjelman hyödyt eivät jääneet tähän. Olemme tunnistaneet Kevassa viisi vastuullisuuden osa-aluetta, joita viemme tiimeissä eteenpäin ja vastuullisuus tulee myös näkymään ja kuulumaan aivan uudella tavalla strategiatyössämme. Koulutus antoi eväät tähän kehitystyöhön”, Kempas painottaa.

Kempas kertoo suosittelevansa ohjelmaa mielellään ihmisille jotka suhtautuvat avoimin mielin vastuullisuuden mahdollisuuksiin organisaation ja oman ammattitaidon uudistumisen lähtökohtana:

”Osallistuminen on kohtuullisen suuri satsaus, mutta koulutus antaa minusta vastinetta niin ajalle kuin vaivalle. Tämän ohjelman anti näkyy ja tuntuu työssäni vielä pitkälle tulevaisuuteen.”

Vastuullisuus ja liiketoiminta