"Aalto ENT:n Corporate Startup -koulutuksen aikana sisäinen muutostyömme eteni harppauksilla – ja ohjelman loputtua koko työtapamme oli uudistunut.”

Micah Gland
Partnership Manager, ArcticStartup

Helsinki Business Hub on Helsingin seudun elinkeinoyhtiö. Se auttaa aluetta kasvamaan kiihdyttämällä niin uusien kuin olemassa olevien yritysekosysteemien kehitystä. Organisaation tavoitteena on luoda uusia työpaikkoja ja niiden kautta menestystä ja hyvinvointia koko Suomeen. Helsinki Business Hub keskittyy suomalaisiin ja ulkomaalaisiin yrityksiin ja sijoittajiin joilla on katse tiukasti tulevaisuudessa ja jotka joko toimivat Helsingin seudulla jo tai harkitsevat alueelle tuloa.

“Alkuperäinen työtehtävämme oli löytää ulkomaalaisia yrityksiä ja myydä heille olemassa olevaa yritysekosysteemiä. Tämän vuoden alussa organisaatiomme mandaattia laajennettiin kattamaan myös kehityshankkeet. Koimme sen valtavana mahdollisuutena. Pohjimmiltaan se antoi meille luvan paitsi myydä, myös tehdä töitä parantaaksemme sitä mitä myymme”, kertoo varatoimitusjohtaja Micah Gland Helsinki Business Hubista.

“Olimme nälkäisiä tälle muutokselle. Toimialallamme on rankka globaali kilpailu: kilvoittelemme osaajista ja sijoituksista valtioiden ja kaupunkien kanssa ympäri maailmaa. Meidän on pysyttävä askeleen edellä muita selviytyäksemme.”

Tarvitsimme startup-yrityksen mielenlaadun onnistuaksemme tässä muutoksessa.”

Gland kertoo Helsinki Business Hubin etsineen muutosohjelmaa, joka auttaisi organisaatiota kehittymään uuden mandaatin mukaiseksi ja samalla voimaannuttaisi heitä olemaan enemmän asiakkaidensa kaltaisia: “Halusimme meille samanlaisen rytmin kuin asiakkaillamme on ja halusimme ajatella kuin he. Olimme ylpeitä organisaatiostamme, joka alun alkaenkin oli ketterä ja vikkelä. Koimme tarvitsevamme uusia työkaluja, uutta dataa ja harjoitusta oppiaksemme entistä yrittäjämäisemmäksi. Tarvitsimme startup-yrityksen mielenlaadun onnistuaksemme tässä muutoksessa.”

“Tarjouksia arvioitaessa Aalto ENT:n ehdotus peittosi muut mennen tullen. Sen tarjous oli yksinkertaisesti niin paljon parempi kuin kenenkään muun. Kisassa vastassa olleet konsultit tarjosivat peruskauraa – Aalto ENT oli erilainen. Se osallistutti monia sidosryhmämme edustajia koulutukseen valmentajina ja mentoreina: mukana oli omistajia, kumppaneita ja yksityisen sektorin yrityksiä. Saimme heiltä välittömästi palautetta ja korvaamattoman arvokkaita neuvoja.”

“Kokemus oli rankka, eli juuri sitä mitä toivommekin! Se oli kuin tiiviin startup-MBA:n suorittaminen kolmessa lyhyessä kuukaudessa”, Gland myöntää. “Aalto ENT:n Corporate Startup -koulutuksen aikana sisäinen muutostyömme eteni harppauksilla – ja ohjelman loputtua koko työtapamme oli uudistunut. Aalto jakoi meidät joukkueisiin; minun joukkueeni nimi oli Growth Capital.  Yhteinen ajattelumme edistyi ohjelman kuluessa todella merkittävästi. Jo koulutuksen aikana aloin huomata, kuinka ohjelma auttoi minua asiakasvuorovaikutuksessa. Puhuin asiakkaiden kanssa samaa kieltä.”

Aalto ENT:n Corporate Startup rakentuu useasta moduulista. Gland kuvaa erityisesti yhtä moduulia keskeiseksi oppimiskokemukseksi: “Lean Launch Pad -moduulikoulutus ei ollut vain oleellista työllemme. Se oli työtämme. Liiketoimintamalli-innovaatio on kaiken tekemisemme keskiössä: me autamme aktiivisesti rakentamaan paikallista ekosysteemiä ja houkuttelemme oikeanlaisia sijoituksia. Lopulta toimintamme luo itseään ruokkivia onnistumisien kierteitä”, Gland korostaa.

Me kokoamme todella nopean konseptin ja testaamme sitä. Käymme kysymässä lupaa sitten heti kun huomaamme uuden ratkaisun toimivaksi.”

“Ennen Aalto ENT:n ohjelmaa me olimme todella hyviä suunnittelemaan. Meillä oli erinomaisia ideoita, keräsimme yhteen oikeat sidosryhmät, varmistimme päättäjien hyväksynnän, asetimme ohjausryhmän ja niin edelleen. Se ei ole lainkaan huono vaihtoehto. Itse asiassa se toimii todella hyvin silloin kun työskentelet tutun asian parissa. Jos tavoitteenasi on tehdä jotain radikaalia ja luoda innovaatiota – eikä sinulla ole kaikkea tietoa saatavillasi eikä aavistustakaan siitä, mitä puolen vuoden päästä saattaa tapahtua – siinä tapauksessa asioita kannattaa lähestyä uudella tavalla. Nyt meillä on tarvittavat työkalut myös sellaisiin tilanteisiin”, Gland selventää. 

“Tunnistimme joukon uusia projekteja joita lähestymme startup-näkökulmasta. Tietysti osa niistä epäonnistuu, aivan kuten moni startup-yrityskin – mutta osa tulee onnistumaan. Näissä projekteissa me emme turhia suunnittele, me emme kysy lupaa ja me emme yliajattele asioita. Me kokoamme todella nopean konseptin ja testaamme sitä. Käymme kysymässä lupaa sitten heti kun huomaamme uuden ratkaisun toimivaksi.”

Gland on innoissaan tulevaisuudesta. “Menestystämme mitataan niiden työpaikkojen lukumäärällä, jotka autamme luomaan. Tuottavuutemme on helppo laskea kuluihimme nähden. Olen täysin varma siitä, että Aalto ENT:n Corporate Startup -koulutuksen panos-tuottosuhde tulee olemaan vaikuttava. Jätimme mukavuusalueemme kauas taakse ja saavutimme radikaalin, vanhat mallit rikkovan muutoksen.”

Corporate Startup