Näin digitalisaation johtamisessa onnistuu – luo arvoa ja johda ihmisiä

Digitalisaatio murtaa perinteiset tavat tehdä ja ymmärtää liiketoimintaa. Myös johtamisen on muututtava. Kolme kokenutta digitalisaation johtajaa kertoo kolme tärkeintä vinkkiään digitalisaation johtamiseen. Ensimmäisenä Domenico Dargenion vinkit. 

Minna Laaksola, 16.12.2019

”Rehellisesti sanottuna en keksi yhtäkään toimialaa, jota digitalisaatio ei jollain tavalla koskettaisi. Vaikutukset näkyvät liiketoiminnan jokaisella tasolla asiakashankinnasta tuotekehitykseen, jakeluun ja ylläpitoon sekä koko yrityksen toiminnan tehokkuuden tasolla”, Domenico Dargenio aloittaa. 

Italialaistaustainen Dargenio työskentelee Wärtsilällä digitaalisen transformaation johtajana. Vuodesta 2018 lähtien hän on toiminut lisäksi senior advisorina Aalto University Executive Educationissa. 

Digitalisaation johtamisessa on lopulta kyse ihmisten johtamisesta." 

Dargenion mukaan teknologialla on digitalisaatiossa suuri rooli, mutta ei suinkaan kaikkein tärkein. Jokaisen ei tarvitse olla teknologisen kehityksen huipulla luodakseen arvoa asiakkaille ja liiketoiminnalle. Tärkeintä on löytää tasapaino teknologian, datan ja uusien toimintamallien välillä. 

”Lopulta kyse on siitä, miten luodaan asiakkaalle uudenlaista arvoa entistä paremmilla ja nopeammilla tavoilla”, hän kiteyttää koko digitalisaation ytimen. 

Siksi digitalisaation johtamisessa on lopulta kyse ihmisten johtamisesta. 

”Jos haluat hyödyntää enemmän dataa, teknologiaa ja uusia toimintatapoja, mitä teet sen eteen? Onko organisaatiosi ihmisillä osaamista ja ymmärrystä edistää näitä?” Dargenio heittää. 

Hän myös muistuttaa, että muutos ei ole ohi yhdessä yössä. 

”Emme voi sanoa, että tänään olemme perinteinen organisaatio ja huomisesta alkaen täysin agile. Kyse on ajattelutavan muuttamisesta. Johtajan rooli on ymmärtää tätä haastetta ja auttaa omaa organisaatiota kohtaamaan muutos.” 

Mitkä kolme vinkkiä Domenico Dargenio antaa digitalisaation johtamiseen?  

Katso alla olevalta videolta. 

Aalto University Executive Education auttaa yrityksiä ja yksilöitä vastamaan digitalisaation muutoksen tuomiin haasteisiin ja tarttumaan sen luomiin mahdollisuuksiin. Lue lisää digitalisaatio-ohjelmistamme. Autamme organisaatiotanne kehittymään ja uudistumaan strategisesti myös asiakaskohtaisten ratkaisujen avulla. 

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Näin digitalisaation johtamisessa onnistuu – luo arvoa ja johda ihmisiä

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka