Osaamisen trendit vuonna 2018 - Finanssialan osaamisen kehittämiskartoituksen tulokset

Kartoitimme viime vuoden lopussa koulutuksen sisältökyselyllä finanssialan osaamisen kehittämisen trendejä vuodelle 2018. Kyselyyn vastasi noin 500 finanssialan ammattilaista. Vastausten perusteella olemme kehittäneet FINVAn kevään tarjontaa.

Kirsi Ivonen, 02.02.2018

Tuloksista kävi ilmi eri vakuutuslajien ja niihin liittyvän lainsäädännön – sekä nykyisen että tulevan – osaamisen tärkeys. On ymmärrettävä tulevaisuuden tapa työskennellä ja löydettävä keinoja, joilla palvella entistä vaativampaa ja asiantuntevampaa asiakasta entistä paremmin sekä löydettävä digitalisaation tuomat mahdollisuudet vakuutusalalle. Vakuutusalalla tarvitaan tiedon lisäksi myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, näihin keskitymme huhtikuussa. 

Erityisesti meiltä toivottiin yhteen aihealueeseen keskittyviä syventäviä koulutuksia, joista uutuutena voidaan mainita Compliance vakuutusalalla. Compliance on kasvava toiminto kaikissa finanssialan yrityksissä. FINVAn kolmen Compliance-seminaarin sarjasta yksi on suunnattu erityisesti vakuutusalan henkilöstölle.

Tulevaisuuden trendeihin kuuluu jatkuva uudistuminen. Maaliskuussa ymmärrämme kokeilukulttuurin merkityksen finanssialla sekä miten rakennamme luottamusta asiakkaiden kanssa sekä organisaation sisällä.

Seminaaritoiveiden listalta löytyy myös korvaustoimintaan liittyvät koulutukset. Alkuvuosi alkaakin liikennevakuutuksen korvausseminaarilla, jossa on otettu uusi Liikennevakuutuslaki huomioon.

Huhtikuussa järjestämme koulutuksen myös parempaan korvauspäätösten perustelemiseen, siihen miten viestit selkeämmin ja vaikuttavammin. Lääketieteestä innostuville on luvassa seminaareja niin keväällä kuin syksylläkin.

Toivottavasti löydät seminaareistamme juuri oikean sinun tarpeisiisi. Nähdään seminaareissa!

Kirsi Ivonen
Senior Program Director, Finva

 

 

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Osaamisen trendit vuonna 2018 - Finanssialan osaamisen kehittämiskartoituksen tulokset

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka