EMBA tekee meistä parempia ajattelijoita

Ia Adlercreutz, CEO and Brand Strategist, Co-founders, opiskelee Aalto Executive MBA -ohjelmassa

Ia Adlercreutz on toiminut johtotehtävissä muun muassa Kekkilässä, Hasselfors Gardenissa ja Fiskarsilla. Nyt hänellä on oma yritys, Co-founders.

Reetta Räty, 27.11.2018

Read this in English.

”Ohjelma on auttanut minua tekemään synteesin omasta ajattelustani, ja vahvistanut tätä kautta konkreettisesti oman liiketoiminnan taustalla oleva ajattelua ja viitekehystä”, sanoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Ia Adlercreutz.

”Olen tehnyt pitkän uran liiketoiminnan kehittämisen ja brändijohtamisen parissa. EMBA:n tekeminen oli luonteva ajatus minulle, sillä olen oikeastaan aina opiskellut. Haluan kehittää itseäni jatkuvasti. Minulla on aika epäkonventionaalinen tausta liike-elämään: olen valmistunut viestinnästä ja kulttuurihistoriasta yliopistolta, ja lisäksi taideteollisesta korkeakoulusta kuvataitelijaksi. Toisaalta olen perheyrityksen kasvatti. Ajattelen, että se on vahvuus, että minulla on monipuolinen koulutustausta.

Olen aloittanut aikoinaan työuran yrittäjänä, ja sen jälkeen tein uraa Kekkilässä ja Fiskarsilla. Syksyllä 2016 päätin toteuttaa haaveeni yrittäjäksi paluusta. Nyt minulla on oma yritys, Co-founders, se on erikoistunut työkulttuurin johtamiseen ja systemaattiseen brändijohtamiseen. Sen lisäksi olen hallituksen jäsen useissa B2B and B2C -yrityksissä.

Ohjelma on osoittautunut tosi mielenkiintoiseksi juuri tässä vaiheessa uraa, kun rakennan omaa yritystä.

Kun starttasin oman yrityksen, tajusin, että jos joskus, niin nyt pystyn suorittamaan EMBA:n. Ohjelma on osoittautunut tosi mielenkiintoiseksi juuri tässä vaiheessa uraa, kun rakennan omaa yritystä. On tosi mielekästä testata omaa ajattelua ja oman yrityksen ideaa ihmisten kanssa, jotka ovat lähtökohtaisesti asiakkaitani. Ohjelmassa on 60 briljanttia ajattelijaa, jotka antavat feedbackia ja omaa osaamistaan omaan ajatustyöhöni.

Yhtä aikaa opintojen kanssa olen saanut yrityksen pystyyn ja tehnyt töitä – nämä pystyy hyvin tekemään molemmat.

Kun on tehnyt pitkän työuran, huomaa, että tämä ohjelma on ollut kaiken kokoava. Olen yllättänyt siitä, miten vahvasti opetus tukee omaa elämänfilosofiaani. Korostan omassa yrityksessäni tosi paljon kontekstuaalista johtamista. Mun teesi on, että syvällisen tiedon arvostus tulee lisääntymään ja tietotaidon rinnalla olennaiseksi nousee viisaus ja syvä ymmärrys. Tämä johtuu tekoälystä ja automaatiosta, ja tämän seurauksena painopiste johtamisessa tulee muuttumaan. Uskon, että johtajan moral judgement tulee korostumaan.

Aalto EMBA on hyvä alusta isojen asioiden pohtimiseen, sen aikana on mahdollisuus käydä keskustelua johtamisen arvopohjasta ja työkulttuurin merkityksestä. Tuntuu, että EMBA:n aikana me kaikki jalostutaan ajattelijoina. On pakko lukea parikymmentä kirjaa syvällisesti ja reflektoiden. Kaikki ovat kiinnostuneita sun ajatuksista, ja itselläsi on aikaa olla kiinnostunut muiden ajatuksista - se kehittää paitsi omaa ajattelua, myös kykyä pysähtyä muiden ajatusten äärelle. Minua tämä on auttanut tekemään synteesin omasta ajattelustani, ja vahvistanut tätä kautta konkreettisesti oman liiketoiminnan taustalla oleva ajattelua ja viitekehystä.

EMBA on yleissivistävä koulutus, jolle on ominaista se, että sitä tehdään, kun työuraa on jo takana. Tiedon käsittelyn kyvykkyys on toisella tasolla kuin opiskeluaikana. Meidän kurssilla on hieno luottavaisuuden ilmapiiri. Kun kilpailu liike-elämässä on kovaa, oman kurssin valtava, aito yhteishenki tuli itselleni vähän yllätyksenä.

EMBA on ollut hirveän antoisa kaksivuotinen. Minulle oli työuran tässä vaiheessa palkitsevaa, että samaan aikaan kun tein oman yrityksen kanssa ajatustyötä, joku kaatoi itseen koko ajan uutta tietoa ja pureskeltavaa. Nyt kun EMBA on loppusuoralla, tuntuu, että tässä vapautuu valtavasti energiaa tehdä töitä oman yrityksen kanssa. Minulla on kunnianhimoiset tavoitteet, ja olen täynnä virtaa ja tuoreita ajatuksia.”

Tämä tarina on osa Aalto Executive Summit 2018 -sarjaa. Muut tarinat löydät alta. Lue lisää Aalto EE:n degree-ohjelmista.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: EMBA tekee meistä parempia ajattelijoita

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka