Aalto EE:n alumnit Suomen Punaisen Ristin lähettiläiksi

Rami Kujanpää ei kauaa pohtinut, kun Aalto EE:n suunnalta tuli tiedustelu halukkuudesta yhteistyöhön Punaisen Ristin kanssa.

26.10.2017

Kansainvälisessä IT-prosesseihin erikoistuneessa yhtiössä CGI:ssä terveydenhuollon ja kuntaliiketoiminnan myyntijohtajana työskentelevä Kujanpää valmistui kesällä Aalto EE:n Johtaminen terveydenhuollossa -ohjelmasta. “Minulla on vahva halu olla mukana humanitäärisessä toiminnassa.”

Keväällä 2017 Aalto EE:n alumnit ja Suomen Punainen Risti käynnistivät Red Cross Ambassador -toiminnan ja Kujanpää oli ensimmäisten vapaaehtoisten joukossa. Lähettilästoiminnan tarkoituksena on alumnien ja heidän työnantajiensa kautta levittää tehokkaasti tietoa SPR:n avun tarpeesta ja keräyksistä. 

Kaikki alkoi, kun Aalto EE:n EMBA-alumni Domenicio Dargenio kesällä 2015 esitti ajatuksen alumnien osallistamisesta non-profit -organisaatioiden auttamiseen. Aalto EE:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Riitta Lumme-Tuomala lähti kehittämään ajatusta, ja yhteistyö aloitettiin Suomen Punaisen Ristin kanssa joitain kuukausia myöhemmin. Ensimmäisten workshoppien tunnelma oli innostunut ja kaikki osapuolet pitivät yhteistyötä merkityksellisenä. Silloin syntyi myös ajatus pidemmän aikavälin yhteistyöstä ja Red Cross Ambassadoreista.

Domenico Dargenio on Wärtsilän Head of Operational Excellence. Hän kertoo saaneensa idean keskusteltuaan kiertotaloudesta Aalto EE:n Aalto Executive Summit -tapahtumassa muiden osallistujien ja professorien kanssa.

Jos yhdistetään yksittäisten ihmisten halu auttaa ja alumnien verkostot, voi syntyä hieno yhteistyö non-profit -organisaatioiden kanssa."

Dargenio sanoi ymmärtäneensä, että jos yhdistetään yksittäisten ihmisten halu auttaa ja alumnien verkostot, voi syntyä hieno yhteistyö non-profit -organisaatioiden kanssa. 

Mukana SPR-yhteistyössä on nyt 30-40 alumnia ja heidän edustamaansa yhtiötä. Dargenio on iloinen siitä, että niin moni ilmoittautui mukaan kysyttäessä. Hän arvio kuitenkin tulevia hankkeita realistisesti: “Mahdollisuuksia on vaikka mihin, mutta tärkeintä on saada mukaan tulleet ihmiset aktivoitua. Tiedän omastakin kokemuksesta, että pelkästään hyvä tahto ei aina johda toimintaan."

Entä mitä Red Cross Ambassador Rami Kujanpäältä odotetaan? Aktiivista viestin viemistä, ennen kaikkea. ”Jos SPR tarvitsee tai kansalaisia humanitääriseen työhön, avustuksiin, keräyksiin ja lahjoituksiin, tulee meille tieto ja me otamme organisaatiot mukaan”, kertoo Kujanpää. Kokopäiväisestä hommasta ei ole kyse, ambassador-toiminnan on tarkoitus sopia vaivatta työssäkäyvien alumnien kalentereihin.

Ambassador-toiminnan on tarkoitus sopia vaivatta työssäkäyvien alumnien kalentereihin."

Kujanpään työnantaja CGI näyttää esimerkkiä muillekin firmoille. Kun Kujanpää perjantai-iltana lähetti esimiehilleen tiedustelun, voiko yhtiön Suomen konttorin intranettiä käyttää SPR:n tiedotukseen kriisikeräyksistä, tuli lupa maanantaiaamuna välittömästi. “Työntekijänä tästä tulee hyvä tunne”, kiittää Kujanpää. Hän kertoo saavansa SPR:ltä tulevan kriisiapuviestin alle tunnissa tuhansien yhtiön työntekijöiden ruuduille.

Tuore parinkymmenen hengen vahvuinen lähettiläsporukka tapasi ensi kerran kesällä Punaisen Ristin Kalkun logistiikkakeskuksessa. Paikalla oli SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi kertomassa toiminnasta ja Kujanpää kertoo saaneensa tapaamisesta lisävirtaa hyväntekeväisyystyöhön. Nyt kymmenissä yhtiössä odottelee Aalto EE:n alumni merkkiä, valmiina viestittämään SPR:n avun tarpeesta.

Rami Kujanpää summaa tähänastisen kokemuksen: “Uusi rooli Red Cross ambassadorina nostaa elämänlaatua.”

Tarjoamme alumneillemme arvokkaan liike-elämän verkoston, jossa tavata muita kokeneita ammattilaisia, vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, sekä luoda uusia suhteita globaalisti. Alumnitoimintamme ytimessä on uuden tiedon jakaminen ja kehittämismahdollisuuksien tarjoaminen. Lue lisää alumni-toiminnasta.

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Aalto EE:n alumnit Suomen Punaisen Ristin lähettiläiksi

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka