Tabs

Yleistä tietoa

Tentteihin ilmoittautuminen

Sijoituspalvelualan tentteihin pääset ilmoittautumaan tästä linkistä

Ilmoittaudu »

APV-sijoitustutkinnot Oy ja Aalto EE järjestävät yhteistyössä sijoitusalan tutkintoja. Tutkintoja on kaksi erilaista: sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkinto.

Sijoituspalvelualan tutkintojen tavoitteena on yhtenäistää sijoituspalvelualalla työskentelevien henkilöiden pätevyysvaatimukset ja myös helpottaa uusien ihmisten rekrytoitumista alalle.

Finanssialan Keskusliitto on suositellut, että vuoden 2013 alusta kaikissa sijoituspalveluihin liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät henkilöt ovat suorittaneet Finanssialan Keskusliiton auktorisoiman Sijoituspalvelututkinnon (APV1). Tällä pyritään varmistamaan, että kaikilla työntekijöillä on tehtäviensä hoitamiseksi riittävät tiedot ja ammattitaito. Vaativissa tehtävissä toimiville suositellaan Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) suorittamista.

Sijoituspalvelualan tutkinto järjestelmän toiminnasta vastaa sijoituspalvelujen tutkintotyöryhmä, joka myös pitää ajan tasalla ja vahvistaa kulloinkin voimassa olevat tutkintovaatimukset.

Yhteistyökumppanit

                               

 

  

Auktorisointisäännöt

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) auktorisointisäännöt:
Suomeksi
På svenska
In English

Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) auktorisointisäännöt:
Suomeksi
På svenska
In English

Ajankohtaisia uutisia

16.5. 2017

APV1-tentin (5.5.2017) tulokset valmistuvat 2.6.2017 mennessä ja APV2-tentin (5.5.2017) tulokset 5.6. alkavalla viikolla. Tuloksista tiedotetaan tenttijöille sähköpostitse.

5.5.2017

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja Sijoitusneuvojatutkinnon (APV2)5.5.2017 tentin oikeat vastaukset ovat nähtävillä Sisältö ja aikataulu -sivulla Aiemmat tentit -osiossa.

21.2.2017

APV1 ja APV2 opintovaatimuksiin kuuluva moniste Perhe- ja perintöoikeutta pääpiirteissään on päivitetty helmikuussa 2017 sekä uusi materiaali Verotuskokooma 2017 on lisätty tutkintovaatimuksiin kuuluvaan oppimateriaaliin. Päivitetyt materiaalit löydät Sisältö ja aikataulu -sivulta.

Katso aiempia tiedotteita

Koulutus tutkintoihin

Tutkintojen suorittaminen ei edellytä erillisille kursseille osallistumista. Useimmat suorittajat ovat kuitenkin kokeneet sen hyödylliseksi ja osallistuneet valmentavalle kurssille.

Esimerkkejä koulutuksista:

Arcada (APV1 ja APV2)
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (APV1)
Markkinointi-instituutti (APV1 ja APV2 -verkkokurssit) - Lue lisää
NASDAQ OMX (APV1 ja APV1-kertauskurssi)
Sijoitusvisio (APV1)
Svenska handelshögskolan (APV1 ja APV2)
Vaasan yliopisto, Levón-instituutti (APV1)

Myös muutamat muut ammattikorkeakoulut järjestävät vastaavaa koulutusta.

 

Lataa esite

Aalto EE käyttää lomakkella annettuja tietoja markkinointiin. Lataamalla esitteen hyväksyt tämän. Katso lisätietoja käytännöistämme.