Tabs

Yleistä tietoa

Tentteihin ilmoittautuminen

Sijoituspalvelualan tentteihin pääset ilmoittautumaan tästä linkistä

Ilmoittaudu »

APV-sijoitustutkinnot Oy ja Aalto EE järjestävät yhteistyössä sijoitusalan tutkintoja. Tutkintoja on kaksi erilaista: sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkinto.

Sijoituspalvelualan tutkintojen tavoitteena on yhtenäistää sijoituspalvelualalla työskentelevien henkilöiden pätevyysvaatimukset ja myös helpottaa uusien ihmisten rekrytoitumista alalle.

Finanssialan Keskusliitto on suositellut, että vuoden 2013 alusta kaikissa sijoituspalveluihin liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät henkilöt ovat suorittaneet Finanssialan Keskusliiton auktorisoiman Sijoituspalvelututkinnon (APV1). Tällä pyritään varmistamaan, että kaikilla työntekijöillä on tehtäviensä hoitamiseksi riittävät tiedot ja ammattitaito. Vaativissa tehtävissä toimiville suositellaan Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) suorittamista.

Sijoituspalvelualan tutkinto järjestelmän toiminnasta vastaa sijoituspalvelujen tutkintotyöryhmä, joka myös pitää ajan tasalla ja vahvistaa kulloinkin voimassa olevat tutkintovaatimukset.

Yhteistyökumppanit

                               

 

  

Auktorisointisäännöt

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) auktorisointisäännöt:
Suomeksi
På svenska
In English

Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) auktorisointisäännöt:
Suomeksi
På svenska
In English

Ajankohtaisia uutisia

2.5.2016

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) 29.4.2016 tentin oikeat vastaukset ovat nähtävillä Sisältö ja aikataulu -sivulla Aiemmat tentit -osiossa.

27.4.2016

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) tenttien 29.4.2016 tenttipaikat ovat nähtävillä Sisältö ja aikataulu -sivulla.

15.2.2016

Sijoituspalvelututkinnon (APV1) 12.2.2016 tentin oikeat vastaukset ovat nähtävillä Sisältö ja aikataulu -sivulla Aiemmat tentit -osiossa.

Katso aiempia tiedotteita

Koulutus tutkintoihin

Tutkintojen suorittaminen ei edellytä erillisille kursseille osallistumista. Useimmat suorittajat ovat kuitenkin kokeneet sen hyödylliseksi ja osallistuneet valmentavalle kurssille.

Esimerkkejä koulutuksista:

Arcada (APV1 ja APV2)
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (APV1)
Markkinointi-instituutti (APV1 ja APV2 -verkkokurssit) - Lue lisää
NASDAQ OMX (APV1 ja APV1-kertauskurssi)
Sijoitusvisio (APV1)
Svenska handelshögskolan (APV1 ja APV2)
Vaasan yliopisto, Levón-instituutti (APV1)

Myös muutamat muut ammattikorkeakoulut järjestävät vastaavaa koulutusta.

Tunnusmerkkien tilaus

Tilaa APV-tunnusmerkit täältä.

Lataa esite